Een talenten motivatie analyse die jouw persoonlijkheid in kaart brengt

Iedereen heeft weleens momenten dat het niet lekker loopt. Je twijfelt aan alles en bent je zelfvertrouwen kwijt. Je weet niet meer wat je wilt, waar je gelukkig van wordt en je vraagt je zelfs af of je wel op de juiste werkplek zit. Haal je plezier en voldoening uit je werk of ga je elke dag met tegenzin naar je werk en ben je aan het eind van je werkdag al je energie kwijt? Als dit een tijdje aanhoudt en je deze vicieuze cirkel niet doorbreekt ligt een bore-out (extreme vorm van verveling op je werk en daardoor ontzettend moe) of burn-out (lange tijd teveel stress waardoor je reserves op zijn en je lichaam is uitgeput) op de loer. Dat wil je voorkomen en dat kan. Schakel een professionele coach in. Iemand die naar je luistert, je motiveert en coacht zodat jij bewuste keuzes kunt maken. En nog belangrijker, je zelfvertrouwen komt terug en je weet weer waar jouw talenten liggen.

EEN COACH HELPT JE OP WEG

Tegenwoordig is het aanbod van coaches enorm. Zoek dus iemand die ervaring heeft, beschikt over de juiste papieren en certificaten en met wie je een klik hebt, zodat jij de beste ondersteuning krijgt. Een goede coach luistert, brengt in kaart waar jouw uitdagingen liggen en stelt een plan van aanpak op. Samen gaan jullie van start om de doelen die jullie hebben gesteld te behalen. Als jij twijfelt aan je baan, niet meer ziet waar jouw kansen liggen en geen idee hebt wat jouw drijfveren en talenten zijn, gaan we hiermee aan de slag. We gaan deze negativiteit ombuigen naar positieve gevoelens en gedachten. We starten met een test. Een [TMA], talenten motivatie analyse, brengt op een objectieve manier jouw persoonlijkheid in kaart.

Wat is TMA, talenten motivatie analyse?

TMA, een talenten motivatie analyse, is een methode op basis van positieve psychologie en wordt gebruikt voor werving & selectie, persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies. Deze uitgebreide test bestaat uit 312 stellingen en gedrags items waarbij jij steeds de stelling kiest die het best bij jou past of jou het best omschrijft. Deze methode is gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek en geeft inzicht in 22 drijfveren, 44 talenten, 53 competenties en loopbaanmogelijkheden. TMA wordt ingezet voor zowel persoonlijke- en teamontwikkeling. Na de TMA weet je beter wat je wilt, wat je kunt en waar je ontwikkelpunten liggen en teams leren beter samenwerken door de TMA. 

Uitkomst TMA 

De uitkomst van de TMA maakt op een objectieve manier de persoonlijkheid van een individu inzichtelijk. Na het invullen van de vragenlijst en de uitkomst bespreek je samen met je coach de scores. Je krijgt op een overzichtelijke manier, een cirkel opgedeeld in 22 partjes met daarin in verschillende kleuren jouw scores, een beeld van jouw drijfveren. Een aantal voorbeelden van deze 22 drijfveren zijn doelgerichtheid, volharding, dominantie, conformeren, afwisseling en eigenwaarde. De coach kan jouw drijfveren vervolgens koppelen aan de bijbehorende talenten om ze vervolgens weer te verbinden met de ontwikkelbare competenties. Deze uitslag is een waardevolle ondersteuning bij loopbaancoaching, talentontwikkeling en bij de instroom van nieuwe medewerkers. De analyse is positief en oordeelt niet.

Inzicht in talenten voor teams en individu

Het helpt je als individu maar ook als teamlid opnieuw te ontdekken waar je goed in bent en je krijgt inzicht in je drijfveren, talenten en competenties. Hierdoor neemt je zelfvertrouwen toe en zoek jij werk dat bij jou en je persoonlijkheid past. De kans op een bore-out en burn-out neemt af want jij hebt de vicieuze cirkel waarin je zat doorbroken. Je voelt je beter en je presteert beter.

Kosten TMA

Wat zijn de kosten van een TMA. Voor de test en het ontwikkelgesprek van 2 uur betaal je normaliter €597. We hebben nu een tijdelijke kortingsactie tot de tweede week van 7 juni, we bieden heb nu aan voor €447. TMA biedt veel meer mogelijkheden dan alleen het afnemen van de TMA met het bijbehorende ontwikkelgesprek. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wordt een TMA aangeboden door je werkgever dan is dit kostenplaatje niet van toepassing voor jou. Wil je als bedrijf bij meerdere personen of teams een TMA afnemen? Dan kunnen we een [offerte] op maat maken.

WERK DOEN WAT BIJ JE PAST; ZET VANDAAG DE EERSTE STAP

Wil je weten welke baan het beste bij je past? Of wil je iets gaan doen waar jouw talenten liggen of beter samenwerken en functioneren binnen je team zodat je weer veel werkgeluk ervaart? Een TMA, wordt afgenomen door een gecertificeerd coach, in combinatie met een evaluatiegesprek geeft je de inzichten die nodig zijn om stappen in de juiste richting te maken. Je ziet waar je goed in bent en krijgt weer zelfvertrouwen. Daardoor presteer je beter. Informeer naar de mogelijkheden zodat je vandaag nog de eerste stap kunt zetten voor meer balans in jouw loopbaan. Of geef je persoonlijke ontwikkeling een boost.

Neem contact op met Patrick op 06-14573614, vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@pb-coachingsolutions.nl

[TMA] link naar TMA pagina

In oktober organiseren wij een persoonlijke ontwikkelreis naar Andalusie. Neem ook eens een kijkje op deze pagina https://www.pb-coachingsolutions.nl/reis/

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Gratis sparringsessie?

Behoefte om eens met een professional te sparren? Plan een gratis 30 minuten adviesgesprek. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams of Skype of door gewoon te bellen.

Lees meer

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Maandelijkse inspiratie mail ontvangen?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse mail, vol met handige theoriëen en inspiratie uit de praktijk.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,

Wil je even vrijblijvend sparren?

Groetjes,
Patrick