Organisatiecoach & - trainer

Coaching, workshops en trainingen

Als business coach en activator ga ik vanuit nieuwsgierigheid en enthousiasme op zoek naar de verbinding en het vertrouwen met mijn klanten. Zodra die er is, is de kans op een succesvol verandertraject vele malen groter. Een samenwerking begint vaak met een klein project.

Talentontwikkeling is een rode draad in mijn programma’s. Zodra dit juist ingezet wordt zie je dat de organisatie steeds beter gaat functioneren als geheel. De aanwezige talenten worden beter benut en er wordt talentgericht gestuurd. Dit draagt vervolgens weer bij aan meer werkplezier, een beter resultaat en duurzame gedragsverandering. De neuzen staan weer dezelfde kant op!

Mijn klantenkring is divers. Ik werk steeds meer binnen de IT sector. Voor MKB- en groeiende organisaties neem ik graag de rol van business coach aan. Dit betekent dat ik de sparringspartner voor de directie ben en ondersteun bij alle lopende coach- en talent vraagstukken. Vanuit mijn logistieke achtergrond word ik bij logistieke organisaties ook ingeschakeld als coach, trainer, procesbegeleider en/of talentexpert. Ditzelfde doe ik voor scholengemeenschappen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en trainingsbureau ’s.

De diversiteit aan opdrachten maakt mijn werk juist zo leuk. Mijn creativiteit komt dan het best tot zijn recht en ik ben dan ook op mijn best. Durf jij de samenwerking aan?

Waarom

is een organisatie- en/of business coach zo belangrijk?

Waarom is een organisatie- en/of business coach zo belangrijk?

Als business coach help ik de organisatie te laten groeien. Je krijgt advies, nieuwe inzichten en oplossingen aangereikt. Bovendien ben ik er als coach om jou als ondernemer en leider te ondersteunen en motiveren. Ik ben er ook om vanuit talentontwikkeling het beste in de medewerkers naar boven te halen. Enkele mogelijke doelen waar als ondernemer aan gewerkt kan worden: 

Voor wie is een organisatie- en/of business coach?

Mijn focus als business coach ligt bij mkb- en groeiende organisaties. Er wordt stilgestaan bij je persoonlijke behoeften en doelen als ondernemer en hoe deze bereikt kunnen worden. Je toekomstplan en visie worden samen met jou kritisch bekeken en bijgesteld. Er wordt gefocust op je talenten, hoe je het maximale uit jezelf kan halen en hoe je jouw bedrijf succesvoller kan maken. Laat je bedrijf groeien samen met een business coach.

Natuurlijk vergeten we het management en de medewerkers niet. Zodra het bij eigenaar of directie niet soepel verloopt, zie je dit ook terug in de rest van het bedrijf. In mijn rol als business coach wordt ik ook ingezet voor: jobcoaching, loopbaan begeleiding, talent- en performance ontwikkeling, cultuurverandering, communicatie, samenwerking en leiderschap.

Hoe pak ik dat dan aan?

De kern van het probleem wordt in kaart gebracht en het belangrijkste doel bepaald. Het is belangrijk om één doel te definiëren. Dit vergroot de kans op succes. Om dichter tot het doel te komen bepalen we ook het gewenste gedrag en welke supporttechnieken ons hierbij helpen.

Loopbaanbegeleiding voor eigenaar / dga / directie

Struggle je over de koers of de organisatiedoelen van het bedrijf, groeit je bedrijf hard en vraagt dit om een andere aanpak/structuur, ben je de motivatie kwijt, is er een intern conflict of speelt er iets binnen je team? Als business coach en activator help ik je bedrijf de gewenste positieve boost te geven.

Meer plezier en succesvoller je bedrijf leiden

Door mijn persoonlijke aanpak zul je snel de gewenste vooruitgang boeken. In de samenwerking worden de missie, visie, waarden, strategie en doelen op scherp gesteld en al snel heb je weer de gewenste flow te pakken. Samen kijken we naar de verbeterpunten van je onderneming en hoe je hier het snelst kunt komen. De motivatie, productiviteit en het plezier komen weer terug en je bent ook weer beter in staat om de medewerkers te motiveren en hun kracht te zetten.

Personal branding

Dankzij personal branding leer je je troeven kennen en zoek je jouw manier om je huisstijl over te brengen. Zo weten potentiële klanten waarom ze voor jou of je bedrijf moeten kiezen. Personal branding bouwt voort op je bestaande capaciteiten, kwaliteiten en talenten. Samen met mij ontdek je waarin jij je net van anderen onderscheidt. Zo zet je jezelf als een sterk merk in de markt en weten je klanten je te herkennen en waarderen.

Talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van medewerkers

We hebben het hier al lang niet meer over de kers op de taart van de organisatie. Talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid krijgen een centrale plek en vormen een belangrijk onderdeel van HR. Het draagt bij aan een betere bedrijfscultuur, de betrokkenheid en bevlogenheid, talenten worden beter benut en het verzuim is lager. Daarnaast vergroot het ook het zelforganiserende en zelfsturende vermogen van het team.

Waarom is een workshop of training zo belangrijk?

Na afloop van de workshop of training zal het team een positieve boost ervaren. Er zijn nieuwe inzichten opgedaan, stip op de horizon is weer bepaald en we weten welke acties nodig zijn om tot onze persoonlijke- en/of gezamenlijke doel(en) te komen. Nieuwe inzichten zorgen voor nieuwe energie en geven duidelijkheid.

Een workshop of training kan een startpunt en/of middel zijn op weg naar het doel en de gewenste gedragsverandering. Hier deel ik bij het kopje ‘hoe pak ik dit aan’ meer over.

Voor wie zijn de workshops of trainingen bedoeld?

De trainingen zijn geschikt voor iedere organisatie die openstaat voor; ervarings-, oplossings en resultaatgerichte trainingen. En een positieve verandering wil! Dit kunnen dus organisaties zijn, maar ook scholengemeenschappen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en/of trainingsbureau ’s.

Hoe pak ik dat dan aan?

Dit betekent dat ik vooral de rol van procesbegeleider heb en de kracht echt uit de groep haal. En soms is het even nodig om de pet van coach of trainer op te zetten. Om vervolgens weer terug te keren naar mijn rol als procesbegeleider.

Wil je echt een duurzame verandering realiseren dan zal er een programma opgezet dienen te worden. De kracht zit hem echt in de herhaling. Dit kan een trainings- en/of ontwikkelprogramma zijn. Tijdens zo’n programma kom je regelmatig samen en zet je stappen op weg naar het doel.

Je kunt een losse workshop en/of training boeken, maar je kunt ook kiezen voor een 12-weeks of 9-maanden ontwikkel- en/of leiderschapsprogramma.

Een greep uit mijn trainingen

Liberating structures

Deze verzameling van simpele, maar effectieve werkvormen zorgt voor betrokkenheid en innovatie binnen groepen. Liberating structures maken op een subtiele manier gebruik van de kennis binnen de groep en stimuleren creativiteit. 

Management & Teams begeleiding

Omschrijving volgt… 

Timemanagement

Leer onderscheid maken tussen belangrijk en urgent. Waarom is dit belangrijk en hoe pak je dit aan?  

Beter georganiseerde tijd leidt tot minder stress en meer productiviteit. 

Werkplezier en werkplezier

Hoe bereik je een gevoel van flow op je werk? Onderwerpen die aan bod komen zijn: persoonlijk leiderschap, leerdoelen, de werkgeluk piramide en de laaste wetenschappelijke ontwikkelingen. 

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Gratis sparringsessie?

Behoefte om eens met een professional te sparren? Plan een gratis 30 minuten adviesgesprek. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams, Google Meet of door gewoon te bellen.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,

Wil je even vrijblijvend sparren?

Groetjes,
Patrick