KRIJG JOUW ONTWIKKELTRAJECT VERGOED MET DE ‘NL LEERT DOOR’ REGELING

Met de ‘NL leert door’ regeling stelt de overheid een subsidie beschikbaar voor loopbaan ontwikkeladvies trajecten. Vanaf 1 december kun je aanspraak maken op deze regeling en met mij een ontwikkeltraject ingaan dat volledig wordt vergoed. 

Neem contact op voor meer informatie

Veranderen van baan; wat zijn de overwegingen?

Je bent niet tevreden met je huidige baan. Je hebt het gevoel dat je iets mist. Of je wilt gewoon een keer wat anders. Al een tijdje speel je met de gedachte te wisselen van baan, maar iets houdt je tegen. Een vast contract, een goed salaris, die leuke collega’s die je gaat missen. Er zijn genoeg redenen om te blijven. Daarnaast vraag je je af of het in deze crisistijd wel verstandig is om veranderen van baan. En daar heb je nog een reden gevonden. 

Blijven is zekerheid. En dat mensen voor zekerheid gaan, is niet gek. Mensen hebben de neiging om af te wachten. Om in hun comfortzone te blijven totdat er iets gebeurt waar zij zelf niet het initiatief voor hoeven te nemen. 

Ik zeg niet dat iedereen die twijfelt over zijn baan moet opzeggen. Wat ik wel wil zeggen, is dat het belangrijk is om voor jezelf na te gaan wat je wilt, en waarom. Krop het niet op maar zoek het gesprek op om dingen uit te kristalliseren.

 

WAT BEPAALT WERKGELUK?

Gelukkig zijn in je werk hangt af van meerdere factoren. Doorgaans zijn vier onderdelen het meest bepalend voor werkgeluk. 

 • De werkzaamheden zelf

Krijg je energie van het werk of put het je uit? Word je voldoende uitgedaagd? Ben je goed in je werk? Is het afwisselend of eentonig? 

 • Relatie met collega’s en manager(s)

Contact met collega’s bepaalt de sfeer op het werk. Mensen zijn sociale wezens en hebben behoefte aan prettig sociaal contact op de werkvloer. 

 • De normen en waarden van de organisatie

Waar staat het bedrijf voor? Wat wil de organisatie bereiken? En past dit bij jouw normen en waarden? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het belangrijk vindt dat een organisatie een maatschappelijke bijdrage levert, of op een verantwoordelijke manier handeldrijft. 

 • Doorgroeimogelijkheden

Persoonlijke groei is voor veel mensen belangrijk. Het idee dat je ergens naartoe werkt, en kan groeien in een rol of in een andere rol, is daarom essentieel. 

Er zijn natuurlijk meer factoren die het werkgeluk beïnvloeden. Hoog scoren op alle vier de onderdelen is daarnaast ook nog eens hartstikke lastig. De afweging is voor iedereen anders. Ga eens voor jezelf na wat voor jou belangrijk is. Wat mis je het meeste in je huidige werk? Misschien heb je de tijd van je leven met collega’s, maar mis je toch die inhoudelijke uitdaging. Misschien past het type werk goed bij je, maar ben je het niet eens met waar het bedrijf naartoe wilt. Wat zit je echt dwars? En wat zoek je?  

 

KOM IN ACTIE!

Het kan ontzettend lastig zijn om dit voor jezelf na te gaan. Probeer het niet voor jezelf te houden maar praat erover met mensen. Je zal zien dat dingen duidelijk worden op het moment dat je ze uitspreekt. Vaak is het fijn als iemand van buitenaf kan meekijken met de situatie. Een coach kan daarbij dan helpen. Zie de crisis als een mooi moment om dingen te heroverwegen en scherp naar je loopbaan te kijken. Je hoeft niet direct de keuze te maken. Erover praten kan altijd. 

 

 

 

Gratis sparringsessie?

Behoeften om eens met een professional te sparren? Plan een gratis 30 minuten adviesgesprek. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams of Skype of door gewoon te bellen.

Of volg mij op LinkedIn en Instagram

Diensten van PB

COACHING

Door jou zo goed mogelijk te coachen helpen we jou als manager, professional of team je doel te realiseren zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Wij helpen jou door je te inspireren en te ondersteunen. Wij luisteren, stimuleren en motiveren jou zodat jij tijdens deze ‘reis’ steeds meer over jezelf leert en meer in je kracht komt te staan.

 • Loopbaancoaching
 • Life-coaching
 • Teamcoaching
 • Managementcoaching
 • Businesscoaching

TRAINING

Na afloop van de workshop of training zal jouw team of organisatie een echte boost hebben gekregen om de gestelde doelen te behalen. Nieuwe inzichten zorgen voor nieuwe energie en geven duidelijkheid.

Hoe ervaar je meer werkgeluk en werkplezier, hoe word je als leider sterker en krijg je jouw team weer enthousiast? Lukt het jou om op een effectieve manier gebruik te maken van timemanagement?

En wat denk je van een dag of zelfs meerdere dagen teambuilding? Even uit de vaste omgeving, lekker plezier maken en elkaar op een andere manier leren kennen. Dat zorgt voor een betere band en zal het onderlinge vertrouwen vergroten en je gaat als team beter samenwerken.

TESTEN

De testen die wij afnemen brengen drijfveren, talenten, competenties en verzuim in kaart. Vanuit de rapporten en analyses bepalen we de vervolgstappen.

 • RealDrives
  Geven inzicht in de eigen drijfveren en motivatie. Hoe laat je jouw team beter samenwerken?
 • TMA, Talenten Motivatie Analyse
  Deze test meet 22 drijfveren, 44 talenten en 53 competenties en leert je werken vanuit jouw talent
 • Verzuimmeting
  Dankzij deze test kun je een verzuimwinst van 25% realiseren en het welzijn en werkgeluk verhogen
Ontvang ons gratis E-magazine!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.