KRIJG JOUW ONTWIKKELTRAJECT VERGOED MET DE ‘NL LEERT DOOR’ REGELING

Met de ‘NL leert door’ regeling stelt de overheid een subsidie beschikbaar voor loopbaan ontwikkeladvies trajecten. Vanaf 1 december kun je aanspraak maken op deze regeling en met mij een ontwikkeltraject ingaan dat volledig wordt vergoed. 

Neem contact op voor meer informatie

Veranderen van baan; wat zijn de overwegingen?

Je bent niet tevreden met je huidige baan. Je hebt het gevoel dat je iets mist. Of je wilt gewoon een keer wat anders. Al een tijdje speel je met de gedachte te wisselen van baan, maar iets houdt je tegen. Een vast contract, een goed salaris, die leuke collega’s die je gaat missen. Er zijn genoeg redenen om te blijven. Daarnaast vraag je je af of het in deze crisistijd wel verstandig is om veranderen van baan. En daar heb je nog een reden gevonden. 

Blijven is zekerheid. En dat mensen voor zekerheid gaan, is niet gek. Mensen hebben de neiging om af te wachten. Om in hun comfortzone te blijven totdat er iets gebeurt waar zij zelf niet het initiatief voor hoeven te nemen. 

Ik zeg niet dat iedereen die twijfelt over zijn baan moet opzeggen. Wat ik wel wil zeggen, is dat het belangrijk is om voor jezelf na te gaan wat je wilt, en waarom. Krop het niet op maar zoek het gesprek op om dingen uit te kristalliseren.

WAT BEPAALT WERKGELUK?

Gelukkig zijn in je werk hangt af van meerdere factoren. Doorgaans zijn vier onderdelen het meest bepalend voor werkgeluk. 

  • De werkzaamheden zelf

Krijg je energie van het werk of put het je uit? Word je voldoende uitgedaagd? Ben je goed in je werk? Is het afwisselend of eentonig? 

  • Relatie met collega’s en manager(s)

Contact met collega’s bepaalt de sfeer op het werk. Mensen zijn sociale wezens en hebben behoefte aan prettig sociaal contact op de werkvloer. 

  • De normen en waarden van de organisatie

Waar staat het bedrijf voor? Wat wil de organisatie bereiken? En past dit bij jouw normen en waarden? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je het belangrijk vindt dat een organisatie een maatschappelijke bijdrage levert, of op een verantwoordelijke manier handeldrijft. 

  • Doorgroeimogelijkheden

Persoonlijke groei is voor veel mensen belangrijk. Het idee dat je ergens naartoe werkt, en kan groeien in een rol of in een andere rol, is daarom essentieel. 

Er zijn natuurlijk meer factoren die het werkgeluk beïnvloeden. Hoog scoren op alle vier de onderdelen is daarnaast ook nog eens hartstikke lastig. De afweging is voor iedereen anders. Ga eens voor jezelf na wat voor jou belangrijk is. Wat mis je het meeste in je huidige werk? Misschien heb je de tijd van je leven met collega’s, maar mis je toch die inhoudelijke uitdaging. Misschien past het type werk goed bij je, maar ben je het niet eens met waar het bedrijf naartoe wilt. Wat zit je echt dwars? En wat zoek je?  

KOM IN ACTIE!

Het kan ontzettend lastig zijn om dit voor jezelf na te gaan. Probeer het niet voor jezelf te houden maar praat erover met mensen. Je zal zien dat dingen duidelijk worden op het moment dat je ze uitspreekt. Vaak is het fijn als iemand van buitenaf kan meekijken met de situatie. Een coach kan daarbij dan helpen. Zie de crisis als een mooi moment om dingen te heroverwegen en scherp naar je loopbaan te kijken. Je hoeft niet direct de keuze te maken. Erover praten kan altijd. 

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Gratis sparringsessie?

Behoefte om eens met een professional te sparren? Plan een gratis 30 minuten adviesgesprek. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams of Skype of door gewoon te bellen.

Lees meer

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Maandelijkse inspiratie mail ontvangen?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse mail, vol met handige theoriëen en inspiratie uit de praktijk.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,

Wil je even vrijblijvend sparren?

Groetjes,
Patrick