TMA (Talenten Motivatie Analyse)

Wil jij meer leren over jezelf? Wat zijn jouw talenten en competenties?

Doe de TMA, Talenten Motivatie Analyse, en krijg waardevolle en objectieve informatie over jouw drijfveren, talenten en competenties. Jouw persoonlijkheidsprofiel wordt volledig in beeld gebracht.

Gratis sparringssessie?

Wil jij weten wat jouw talenten zijn? Vul je gegevens in, dan plannen we een ‘gratis’ kennismaking in van 30 minuten. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams of Skype of door gewoon te bellen. Net wat jij fijn vindt; de keuze is aan jou!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Heb jij de indruk dat…

 • Je twijfelt aan je baan, zit je op de juiste plek?
 • Je je zelfvertrouwen bent kwijtgeraakt
 • Je geen idee hebt wat je wilt, kunt, durft of moet
 • Je niet ziet welke kansen jij kunt benutten
 • Je geen idee hebt wat jouw talenten zijn
 • Je niet weet wat jouw drijfveren zijn

Voor wie is TMA een waardevolle analyse?

TMA, Talenten Motivatie Analyse, brengt op een objectieve manier jouw persoonlijkheid in kaart. Wat zijn jouw drijfveren en motivaties, waar liggen jouw talenten? Dankzij deze test kun je jouw persoonlijkheid talenten koppelen aan competenties. Je krijgt inzicht in wie je bent en waar je goed in bent en dat vergroot je zelfvertrouwen. Je weet welke punten je kunt verbeteren en versterken.

Het resultaat!

Wat levert een TMA jou op? Inzicht en hierdoor krijg je handvatten om bepaalde talenten van jezelf verder te ontwikkelen en jezelf weer in je kracht te zetten. Je zelfvertrouwen groeit dankzij zelfkennis.

Zoek jij een goede coach die een TMA bij jou kan afnemen?

Na het afnemen van een TMA weet je wat jouw drijfveren zijn en kun je jezelf als individu maar ook als teamlid verder ontwikkelen. Het zelfvertrouwen groeit en dat verbetert de teamprestaties. Ook kom je als individu beter in je vel te zitten doordat je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken en dat geeft kracht.

Wij begeleiden jou graag bij dit proces zodat je de beste versie van jezelf wordt en de gezamenlijke teamdoelen makkelijker gerealiseerd kunnen worden.

 • Opnieuw ontdekken waar je goed in bent
 • Inzicht in je talenten
 • Inzicht in je drijfveren en motivatie
 • Toename van zelfvertrouwen
 • Goed beeld van je persoonlijkheid
 • Objectief rapport
 • Je gaat werk zoeken dat bij je past en aansluit op jouw persoonlijkheid

Het resultaat van deelnemers!

Volledige toewijding

“Volledige toewijding is nodig om het beste resultaat uit workshops te halen. Het was prettig hoe Patrick hier op een serieuze, entousiaste en actieve manier mee omging”.

Normaal gesproken zou ik niet snel open staan voor dergelijke workshops als ’Werkgeluk’. Het resultaat van deze workshops leek mij echter wel interessant. I k was vooral benieuwd waar ik energie van krijg in het dagelijks werkleven. Omdat ik bekend ben met Patrick en zijn manier van werken heb ik het toch een kans gegeven.

De workshops waren een mooie bevestiging van mijn vermoeden. lk weet waar ik energie van krijg. Patrick gebruikte mijn informatie om iets visueels te creeren. En mij nieuwe inzichten te geven over werken in het algemeen. Hierdoor kijk ik op een completere manier naar mijn eigen werk. Maar het heeft ook mijn blik op het dagelij ks werken vergroot. voornamelijk in de uitdaging om een balans te vinden in werkgeluk en ambitie.

Patrick heeft een pro-actieve werkwijze. Hij is vastberaden en toont doorzettingsvermogen. Die combinatie sprak mij enorm aan in de samenwerking.

Een goede start

In onze zoektocht om een goede start te maken met werkgeluk en werkplezier ben ik in contact gekomen met Patrick van
PB Coaching Solutions. De grootste uitdaging was de kick off in goede banen leiden en het de impact te geven die het verdient. Patrick begrijpt snel waar het om draait en weet daar zijn eigen draai aan te geven. Het inroepen van hulp of het stellen van vragen schroomt hij niet am tot het beste resultaat te komen.

De kick off is. ondanks de sceptische start van de medewerkers, met enthousiasme ontvangen en heeft, zoals gewenst, de medewerkers in beweging gezet. De medewerkers hebben het besef dat eigen leiderschap key is om not een fijne omgeving te komen en weer ’werk gelukkig’ te worden.

Patrick is direct. open, toegankelijk en vooral enthousiast. Om vervolgens vernieuwend en samen aan de slag te gaan.

“Patrick heeft de last van de kick off van ‘werkgeluk’ bij mij wel richting kunnen geven aan de voorbereiding en het gewenste verloop”.

Inhoud van het traject

De TMA gaat in op de volgende onderdelen:

 • Emotionele balans
 • Motieven
 • Sociale talenten
 • Beïnvloedende talenten
 • Leidinggevende talenten
 • Organisatorische talenten

Deze verschillende onderdelen bij elkaar geven inzicht in jouw talenten en motivaties. Uit de test komen 22 drijfveren, 44 talenten en 53 competenties. De test helpt individuen en teams en wordt ingezet als ondersteuning van loopbaancoaching, talentontwikkeling en instroom van nieuwe medewerkers. Verder wordt het ingezet voor POP gesprekken en voor persoonlijke ontwikkeling algemeen.

 Patrick Berghout

Gratis inspiratiesessie?

Wil jij weten of we jou verder kunnen helpen? Boek een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten en stel ons jouw vragen. Dan kijken we samen of TMA geschikte test voor jou is. Zodat jij weer in jouw kracht komt te staan. Vul je gegevens in, dan plannen we een sessie. Dit doen we via Zoom, Teams of Skype of door gewoon te bellen. Jij mag zeggen wat jouw voorkeur heeft.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Talenten en motivatie testen? Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je de communicatie met anderen en het onderlinge begrip verbeteren? Dankzij een TMA wordt duidelijk wat de talenten en motivaties van elk individu zijn. Op basis van de uitkomsten wordt een persoonlijkheidsprofiel opgesteld wat inzicht geeft waar de talenten liggen en hoe die benut kunnen worden.

Onze professionals nemen deze test af en bespreken de uitkomst met je zodat je een nieuwe koers kunt bepalen. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan voor zowel je team als een individuele werknemer; wij helpen je graag!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Rust, ruimte, tijd

Tijdens mijn eigen loopbaanreis heb ik altijd met veel plezier salesmanagement rollen vervuld, waarvan de laatste 10 jaar in de logistiek. Tijdens deze laatste jaren in loondienst ging mijn interesse steeds meer uit naar coaching. Ik zelf haal de meeste energie uit het motiveren en coachen van mensen en teams. Het is dan ook niet zo gek dat ik in 2018 PB Coaching Solutions heb opgericht.

Inmiddels heb ik een vast team van gespecialiseerde coaches om mij heen verzameld met wie ik mooie opdrachten kan vervullen. Ik denk graag in oplossingen, vandaar ook de term Solutions in mijn bedrijfsnaam. Soms ligt de oplossing voor het grijpen, soms is een volledig ‘out of the box’ oplossing’ nodig. Maar waar wij altijd voor staan: elke klant krijgt een oplossing op maat, de beste oplossing. Ga je mee op reis?

Andere diensten

Overige testen

Wil je specifieke informatie over een bepaalde test ontvangen dan horen we het graag. Wij werken met een uitgebreid specialistennetwerk. Het is hierdoor mogelijk om een diversiteit aan testen aan te bieden zoals:

 • Een verzuimmeting. Na de interventies is er een te verwachten verzuimwinst van 25% en 5% hogere productiviteit
 • Daarnaast werken wij zelf ook met de RealDrives drijfverentest. Deze test meet specifiek de drijfveren en kijkt naar de verschillende communicatiestijlen

Persoonlijke coaching

Tijdens de sessies van loopbaanbegeleiding en life-coaching kijken we hoe jij rust, ruimte en overzicht kunt creëren in je leven, zowel zakelijk- als privé. We doen dit door je inzicht te geven in hoe jij handelt en waarom.

Wanneer jij inzicht hebt in wat je voelt, wat je denkt en hoe je handelt en waarom, dan kun je gerichte stappen zetten in een nieuwe richting. Als jij weet wat jou belemmert in je persoonlijke ontwikkeling en hoe jij mogelijk jezelf tegenwerkt, kun je dit gedrag gaan erkennen en veranderen.

Bij managementcoaching hebben we ook met andere coachvragen en doelen te maken, dit is vaak terug te leiden naar het bovenstaande.

Teamcoaching

Teams zijn de bouwstenen van de organisatie. Tijdens de teambuilding- en sparringssessies achterhalen we waar de belangrijkste pijnpunten in het team liggen. Is dit op het gebied van vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en/of resultaat?

Om een topteam te kunnen realiseren dienen alle vijf de ingrediënten op orde te zijn. Het team zal elkaar steeds beter gaan aanvullen en gebruik maken van elkaars talenten. Tijdens dit ontwikkelingsproces richten we ons in het bijzonder op de teamdoelen en werken samen naar het gewenste resultaat toe, zonder de individuele doelen hierbij uit het oog te verliezen.

Ontvang ons gratis E-magazine!