TMA - Talenten motivatie analyse

Vind, behoud en ontwikkel talent

Benut je talenten en floreer als organisatie

Op het gebied van talentontwikkeling mag ik leuke projecten doen, zo ook bij deze klant. Het doel van de samenwerking was het verkrijgen van inzicht in de talenten en competenties van zowel het management als van de medewerkers zelf. Door dit inzicht kunnen de medewerkers meer vanuit hun talenten werken. Hierdoor ontstaat binnen het team een verbeterde taak- en rolverdeling. 

Leiderschap, talent- en competentieontwikkeling en cultuurverandering spelen ook een belangrijke rol in dit veranderproces. Door gerichte aandacht aan talentontwikkeling te besteden en de juiste interventies toe te passen is de directie steeds meer gaan inzien dat dit proces bijdraagt aan een hogere productiviteit, meer plezier, een lager verloop en meer betrokkenheid.

Waarom

is talentontwikkeling zo belangrijk?

Waarom is talentontwikkeling zo belangrijk?

Organisatie

Het juiste talent op de jusite werkplek zorgt voor een hogere tevredenheid en lagere doorstroom van personeel. Ook zijn intrinsiek gemotiveerde werknemers minder vaak ziek en meer betrokken. Door talent te vinden, behouden en ontwikkelen zijn teams gemiddeld 17% productiever en 21% winstgevender.

Team

Op teamniveau leert men elkaar, door de spelvormen en de teamanalyse, beter kennen en begrijpen. Je komt vervolgens ook tot een betere taak- en rolverdeling, zodat de talenten van het team nog beter benut worden. Zo worden de kpi’s en teamdoelen makkelijker gerealiseerd.

Persoonlijke ontwikkeling

Door de talent-inzichten krijgen medewerkers handvatten om bepaalde talenten van zichzelf verder te ontwikkelen. Je leert dus om meer vanuit je kracht te werken. Het vergroot je zelfkennis en zelfinzicht.

TMA logo - PB Coachingsolutions
Video afspelen

Voor

wie

is de TMA?

Talentmanagement voor teams en organisaties

Breng op een overzichtelijke, snelle en efficiënte manier de talenten, kwaliteiten en competenties van medewerkers in beeld met TMA Talentmanagement voor Organisaties.

Krijg eenvoudige grafische overzichten van de talenten, kwaliteiten en competenties van medewerkers en sollicitanten. Deze zijn gebaseerd op de Talenten Analyses, Persoonlijk Ontwikkelplan (POP), Feed Forward, Capaciteiten Analyses, Competentieprofielen, Drijfveren en Interesses.

Talentmanagement voor managers

Ga in gesprek met je medewerkers over ontwikkeling, talent en toekomst. Gebruik de workouts met 100.000+ op maat ontwikkelde adviezen, trainingen en oefeningen om vaardigheden, talenten en competenties te verbeteren.

Voer het gesprek over talent & ontwikkeling. Houd vaardigheden van je medewerkers in het vizier. Faciliteer talentgesprekken om doelen te bepalen, evalueren en bij te stellen.

Het talentgesprek van de toekomst met feedback en feedforward. Met 0, 90 of 360° feedback op competenties en skills als onderdeel van je talent cyclus voor nog kwalitatievere ontwikkelgesprekken.

Persoonlijke talentontwikkeling

Help je medewerkers met TMA Persoonlijke Talentontwikkeling: als mensen weten waar hun talenten liggen, werken ze het beste, leren sneller, nemen initiatief en zijn het meest betrokken.
TMA helpt jouw medewerkers om zelf op een gestructureerde manier het heft in handen te nemen voor persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijk en Passend!

Nieuw is de Talent Ontwikkelapp: Motor voor groei, ontwikkeling & innovatie

Een organisatie bestaat door haar mensen. Een ambitieuze organisatie die wil groeien, vereist mensen die meegroeien en in hun kracht (gaan) staan. Dat kan alleen als mensen zien wat hun eigen talenten zijn en waar ze het verschil maken; hun talenten delen met anderen waar ze mee samenwerken, zodat ze elkaar beter begrijpen. Dan werk je beter samen en groei & innoveer je sneller.

Video afspelen over TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Hoe pak ik dat aan?

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Gratis sparringsessie?

Behoefte om eens met een professional te sparren? Plan een gratis 30 minuten adviesgesprek. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams of Google Meet of door gewoon te bellen.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,

Wil je even vrijblijvend sparren?

Groetjes,
Patrick