REFLECTIEMODEL MCCLELLAND (IJSBERGMODEL): JOUW 3 BELANGRIJKSTE NORMEN, WAARDEN EN DRIJFVEREN

Reflectiemodel MCClelland (ijsbergmodel): Welke factoren spelen een belangrijke rol in ons gedrag, waar komt dit vandaan en hoe kunnen we dit op termijn veranderen?

Onze normen, waarden en drijfveren zijn bijzonder belangrijk in deze tijd. Ik laat zo een model zien die jou hierbij kan helpen.

Iedereen ervaart in meer of mindere mate zo nu en dan stress of angst. Het is belangrijk om dit voor jezelf te accepteren, het mag er zijn. Probeer voor je zelf een manier te vinden die voor jou werkt en probeer je niet te veel te laten leiden door deze stress of angst. Je kunt dit onder controle krijgen.

Het IJsberg model van McClelland is een krachtig reflectie model wat jou kan helpen. Het verschaft ons inzicht in ons gedrag, waar dit gedrag door wordt bepaald en hoe je dit op termijn kunt veranderen. Ik gebruik het model ook regelmatig bij (team) coachtrajecten.

Boven de waterlijn zit het gedrag, de kennis en de vaardigheden. Onder de waterlijn zit het vaak nog onbewuste. Dit zijn onze normen, waarden, emoties, motieven en overtuigingen. We denken dat 80 tot 90% van ons gedrag onbewust gedrag is. Willen we ons gedrag beïnvloeden en veranderen dan zullen we onder de waterlijn moeten kijken naar gedrag dat niet effectief is en dit aan moeten pakken. Misschien is het juist nu wel het moment voor jou om hiermee aan de slag te gaan.

Mocht je meer informatie willen over drijfveren, kijk dan ook eens op https://www.pb-coachingsolutions.nl/realdrives-management-test-drijfverentest/

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Gratis sparringsessie?

Behoefte om eens met een professional te sparren? Plan een gratis 30 minuten adviesgesprek. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams of Skype of door gewoon te bellen.

Lees meer

TMA - talenten motivatie analyse - patrick berghout

Maandelijkse inspiratie mail ontvangen?

Schrijf je in voor mijn maandelijkse mail, vol met handige theoriëen en inspiratie uit de praktijk.

Open chat
1
Scan de code
Beste bezoeker,

Wil je even vrijblijvend sparren?

Groetjes,
Patrick