REALDRIVES TESTEN

IEDEREEN HEEFT ZIJN VOORKEUR VOOR BEPAALDE DRIJFVEREN, DIT GELDT OOK VOOR IEDER TEAM.

Drijfveren test
RealDrives is een drijfverentest. Iedereen heeft zijn voorkeur voor bepaalde drijfveren, dit geldt ook voor ieder team. Het is belangrijk om elkaar goed te begrijpen. Zodra je elkaar niet goed begrijpt heeft dit consequenties voor het functioneren van iedereen binnen het team. Met RealDrives worden de drijfveren in beeld gebracht. RealDrives helpt jullie om effectiever met elkaar om te gaan.

20+ jaar ervaring
RealDrives is niet van de ene op de andere dag ontstaan. De onderbouwing van RealDrives is, zowel wetenschappelijk als vanuit praktijkervaring zeer stevig. RealDrives bouwt voort op de ervaring die de makers ervan in de afgelopen twintig jaar opdeden bij het in beeld brengen van drijfveren. Dit hebben ze bij honderden organisaties en tienduizenden mensen wereldwijd gedaan. 

‘Kleurentaal’
RealDrives is een erg krachtige tool, omdat het een kleurentaal creëert die niet alleen persoonlijke drijfveren herkent. Maar ook waarnemingen en gedrag van iemand laat zien. Jij kunt bijvoorbeeld sterk Blauwe drijfveren hebben, jouw omgeving als enorm Oranje waarnemen, en je wat Rood gedragen. Wie de kleurentaal kent, begrijpt het direct.

Tarieven

Vul hieronder uw e-mailadres in en de tarieven worden per e-mail verzonden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inhoud

PB is gecertificeerd RealDrives trainer. We kunnen bijv. een RealDrives workshop opzetten. Dit programma bestaat uit de volgende vaste onderdelen:

 • Wat zijn drijfveren?
 • Inzicht in je eigen drijfveren;
 • Energie, motivatie en samenwerken;
 • Jouw team, jouw taak en jij als manager.

Ieder teamlid ontvangt een week voor aanvang van de workshop een uitnodiging. De test kan per mail worden ingevuld. De uitslag zal tijdens de workshop besproken worden.

Een RealDrives drijfverentest meet iemand zijn interne motivatie. Er wordt ook gemeten hoe iemand zijn of haar omgeving waarneemt en zich gedraagt. Het geeft een mooie blauwdruk van zowel het individu als het team.

Resultaat

RealDrives heeft als doel om:

 • Cultuurpatronen inzichtelijk en bespreekbaar te maken;
 • De onderlinge samenwerking in en tussen teams te verbeteren;
 • Beter te begrijpen hoe mensen te motiveren;
 • Communicatie effectiever te maken;
 • Te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen;
 • De organisatie beter te laten functioneren;
 • Leiderschap te professionaliseren.

Een RealDrives uitslag vormt een goed uitgangspunt voor een coachtraject. Dit komt doordat de volgende drie coachingsvragen voorbij komen:

“Is dit een omgeving die bij mij past?”, “Voel ik mij lekker bij dit gedrag?” “Werkt dit gedrag in deze omgeving?”. De diepere coachingsvraag luidt: “waarom doe ik het op deze manier?” 

Duur

 • De vragenlijst bestaat slechts uit 11 vragen. Dit kost je +/- 10 tot 15 kunnen worden;
 • Zodra een vragenlijst is ingevuld, is de uitslag direct in de online toolkit beschikbaar;
 • Het analyseren en bespreken van de resultaten per deelnemer kost +/- 1 uur;
 • Het analysen en bespreken van de teamresultaten kost +/- 1 dagdeel.

Gratis inspiratiesessie?

Vul je gegevens in en dan plannen we eerst een telefonische kennismaking in. Daarna vindt er (vanwege Corona) een gratis sessie plaats via Zoom of Skype.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

DIENSTEN

Voor wie is Life Coaching?

Life Coaching is bedoeld voor iedereen die antwoord wil krijgen op drie belangrijke levensvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Je kunt uitdagingen ervaren in je privéleven, op het werk, in je persoonlijkheid of een combinatie daarvan. We zijn vaak op zoek naar meer balans en regie in ons leven. Dit is waar we met Life Coaching mee aan de slag gaan, dus ook met het verbeteren van je persoonlijke situatie.

Onderlinge samenwerking in het team


Teams vormen de bouwstenen van de organisatie. Vertrouwen, openheid, betrokkenheid, gelijkheid, elkaar aanvoelen en duidelijke afspraken zijn belangrijke ingrediënten voor een succesvol team. In hoeverre gebeurt dit al?

Teambuilding in Nederland of buitenland

We nemen het team graag mee op een inspirerende ontdekkingsreis, omdat het team dit verdiend en het de samenwerking ten goede komt. We blijven in Nederland of reizen af naar de Belgische Ardennen, Rome of het Zuid Spaanse Andalusië. De voordelen van het afreizen naar het zuiden zijn divers. Alleen de zon doet al heel veel goeds.

Wil je specifieke informatie over een bepaalde test ontvangen dan horen we het graag. Wij werken met een uitgebreid specialisten netwerk. Het is hierdoor mogelijk om een diversiteit aan testen aan te bieden.

Als je geïnteresseerd bent in bijv. een persoonlijkheidstest. Dan werken we met de gevalideerde Big 5 Persoonlijkheidstest.

Voor Werkgeluk testen bieden we verschillende onderdelen aan zoals een Employee Net Promoter Score.

Over PB COACHING SOLUTIONS

PB heeft zichzelf ten doel gesteld om het beste uit organisaties, management, teams en medewerkers te halen. We bepalen samen die nieuwe stip op de horizon en werken daar samen naar toe.

MEER OVER PB COACHING SOLUTIONS

Informatie

Diensten

INFO

Adres

Heinenoord
Arie Jongekrijgstraat 12
3274 NB

Gegevens

KvK nummer: 72114428
BTW nummer: NL001638287B72

Contact

+31 (0)6 -14 57 36 14
info@pb-coachingsolutions.nl