Teamontwikkeling: Hoe houd je de verbinding in tijden van crisis?

Potverdorie wat hebben we het lastig momenteel om de mensen gemotiveerd te houden. Sommige collega’s vinden het heerlijk dat thuiswerken en andere haken volledig af. Het lukt ons onvoldoende om deze mensen mee te krijgen. Er kan gelukkig al weer meer op kantoor gewerkt worden, echter hebben we de juiste balans totaal nog niet gevonden…Help…  Dit is iets wat ik regelmatig hoor in mijn gesprekken met MKB ondernemers.

Grote contrasten

De contrasten zijn groot binnen de verschillende sectoren. Enkele sectoren floreren zelfs, maar de meeste sectoren hebben het toch wel zwaar. Je merkt bij de MKB ondernemingen, ook waar het financieel goed gaat, dat ze moeite hebben om met elkaar in verbinding te blijven. Het aansturen van de teams wordt over het algemeen als lastig en uitdagend ervaren. De ene medewerker vindt het heerlijk het thuiswerken en de andere collega mist het echte onderlinge contact. De contrasten zijn groot. Voor de manager en de eigenaar is het vaak zelf ook lastig om gemotiveerd te blijven en om er voor te zorgen dat je team in verbinding blijft met elkaar. Luister goed naar jouw mensen, ga met ze in gesprek en blijf ze insprireren, activeren, motiveren en enthousiasmeren. Het is belangrijk om hier tijdig op te anticiperen…

Zichtbaarheid, duidelijkheid en durven te veranderen

In extreme tijden zoals deze is het voor de leiding van MKB- en familie bedrijven bijzonder belangrijk om voldoende zichtbaar te zijn voor je medewerkers, klanten en investeerders. Leiderschap speelt hier een hele belangrijke rol in, evenals het kunnen, durven en willen geven van vertrouwen in jouw mensen. Communicatie is dan ook key.

Duidelijkheid en transparantie in je communicatie over wat je verwacht, weet en doet zijn evident. En ook wat je nog niet weet. Het is als management ook belangrijk om te laten zien dat je betrokken bent. Je creëert hiermee verbinding en samenhorigheid. We gaan samen de strijd aan, geven niet op en we gaan het samen fixen.

Deze bedrijven willen vaak wel veranderen, maar kunnen of durven niet te veranderen. Er is altijd wel een excuus om het niet te doen. Ga het gewoon doen, zet morgen zelf en met jouw mensen de eerste stap en zorg dat je bedrijf straks klaar is voor de toekomst.

Ondersteuning

Stel jezelf de volgende vraag. Is onze basis nu op orde of toch niet? Indien nee, welke eerste stap gaan we morgen zetten? Mogelijke onderwerpen zijn bijv. het herijken van onze missie, visie, waarden, purpose of samen werken aan het verbeteren onze structuur en cultuur.

PB Coaching Solutions coacht MKB- en familie bedrijven, teams en individuen. Ook in tijden van crisis en daarna. Covid19 heeft er o.a. aan bijgedragen dat iedereen nu een beetje zoekende is. Wat overigens ook heel logisch is. Het inschakelen van een sparringpartner, om even mee te kijken en mee te denken, kan dan heel nuttig zijn.

Gratis sparringsessie?

Behoeften om eens met een professional te sparren? Plan een gratis 30 minuten adviesgesprek. Deze sessie vindt plaats via Zoom, Teams of Skype of door gewoon te bellen.

Of volg mij op LinkedIn en Instagram

Diensten van PB

COACHING

Door jou zo goed mogelijk te coachen helpen we jou als manager, professional of team je doel te realiseren zodat jij je verder kunt ontwikkelen.

Wij helpen jou door je te inspireren en te ondersteunen. Wij luisteren, stimuleren en motiveren jou zodat jij tijdens deze ‘reis’ steeds meer over jezelf leert en meer in je kracht komt te staan.

 • Loopbaancoaching
 • Life-coaching
 • Teamcoaching
 • Managementcoaching
 • Businesscoaching

TRAINING

Na afloop van de workshop of training zal jouw team of organisatie een echte boost hebben gekregen om de gestelde doelen te behalen. Nieuwe inzichten zorgen voor nieuwe energie en geven duidelijkheid.

Hoe ervaar je meer werkgeluk en werkplezier, hoe word je als leider sterker en krijg je jouw team weer enthousiast? Lukt het jou om op een effectieve manier gebruik te maken van timemanagement?

En wat denk je van een dag of zelfs meerdere dagen teambuilding? Even uit de vaste omgeving, lekker plezier maken en elkaar op een andere manier leren kennen. Dat zorgt voor een betere band en zal het onderlinge vertrouwen vergroten en je gaat als team beter samenwerken.

TESTEN

De testen die wij afnemen brengen drijfveren, talenten, competenties en verzuim in kaart. Vanuit de rapporten en analyses bepalen we de vervolgstappen.

 • RealDrives
  Geven inzicht in de eigen drijfveren en motivatie. Hoe laat je jouw team beter samenwerken?
 • TMA, Talenten Motivatie Analyse
  Deze test meet 22 drijfveren, 44 talenten en 53 competenties en leert je werken vanuit jouw talent
 • Verzuimmeting
  Dankzij deze test kun je een verzuimwinst van 25% realiseren en het welzijn en werkgeluk verhogen
Ontvang ons gratis E-magazine!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.