Hoe houd je de verbinding in tijden van crisis?

Potverdorie wat hebben we het lastig momenteel om de mensen gemotiveerd te houden. Sommige collega’s vinden het heerlijk dat thuiswerken en andere haken volledig af. Het lukt ons onvoldoende om deze mensen mee te krijgen. Er kan gelukkig al weer meer op kantoor gewerkt worden, echter hebben we de juiste balans totaal nog niet gevonden…Help…  Dit is iets wat ik regelmatig hoor in mijn gesprekken met MKB ondernemers.

De contrasten zijn groot binnen de verschillende sectoren. Enkele sectoren floreren zelfs en andere sectoren hebben het heel zwaar. Binnen deze sectoren gaan veel bedrijven helaas failliet. Je merkt bij de MKB ondernemingen, ook waar het financieel goed gaat, dat ze het op mentaal vlak vaak zwaar hebben. Het aansturen van de teams wordt als zeer lastig en uitdagend ervaren. En op mentaal vlak hebben de eigenaar, manager en medewerkers het zelf vaak ook lastig. Luister goed naar jouw mensen, ga met ze in gesprek en probeer langdurige uitval te voorkomen. Het is zo belangrijk om hier tijdig op te anticiperen…

In extreme tijden zoals deze is het voor de leiding van MKB bedrijven bedrijven heel belangrijk om voldoende zichtbaar te zijn voor je medewerkers, klanten en investeerders. Motivatie, leiderschap en samenwerking spelen hier een hele belangrijke rol. Communicatie is key.

Het is ook van cruciaal belang om duidelijkheid en openheid te geven in je communicatie over wat je verwacht, weet en doet, maar ook wat je nog niet weet. Het is als management ook belangrijk om te laten zien dat je betrokken bent. Je creëert hiermee verbinding en samenhorigheid. We gaan samen de strijd aan, geven niet op en we gaan het samen fixen.

Deze bedrijven willen vaak wel veranderen, maar kunnen of durven niet te veranderen. Er is altijd wel een excuus om het niet te doen. Ga het gewoon doen, zet morgen zelf en met jouw mensen de eerste stap en zorg dat jouw bedrijf straks klaar is voor de toekomst.

Stel jezelf de volgende vraag. Is onze basis nu op orde of toch niet? Indien nee, welke eerste stap gaan we morgen zetten? Mogelijke onderwerpen zijn bijv. het herijken van onze missie, visie, waarden, purpose of samen werken aan het verbeteren onze structuur en cultuur.

PB Coaching Solutions focust zich op de mentale ondersteuning van MKB bedrijven, teams en individuen. Ook in tijden van crisis en daarna. Covid19 heeft er o.a. aan bijgedragen dat iedereen nu een beetje zoekende is. Wat overigens ook heel logisch is. Het inschakelen van een mentale sparringpartner, om even mee tekijken en mee te denken, kan dan heel nuttig zijn.

Welke mooie leerervaring zou jij willen delen?

maakt organisaties, teams en medewerkers gelukkiger en succesvoller!

Aangesloten bij Nobco en Noloc

Contact

Instagram