Zelfinzicht en reflectie

Met zelfinzicht laat je zien dat je realistisch kunt beoordelen wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Je hebt inzicht in jouw eigen identiteit. Waarden, overtuigingen, kwaliteiten, competenties, interesses, ambities en gedragingen. Je zoekt actief naar persoonlijke feedback. En je stelt je kwetsbaar op. Zelfkennis en zelfinzicht vormen een belangrijke basis voor succes in alle opzichten. Of het nu om jouw privé-situatie gaat of om jouw werk. Zelfkennis is een must.

Wat heb jij nodig?
Regelmatig hoor ik van managers ‘Ik doe mijn werk prima, maar ik zit toch niet lekker in mijn vel. De druk is groot, ik word te veel geleefd, heb te weinig tijd voor mijzelf en heb weinig energie meer’.
Iedereen ervaart een andere druk, zowel qua werk als privé. Er is geen formule die voor iedereen werkt.

Als manager heb je een uitdagende functie waarbij je met verschillende belangen te maken hebt. Het senior management of directie, jouw eigen team en andere belanghebbenden. Je hebt regelmatig met conflictsituaties te maken.

Welke vragen stel jij jezelf in zo’n situatie?
Zelfinzicht creëer je door te reflecteren. Enkele vragen die jou daarbij helpen zijn bijv.:

  1. Wie ben ik, wat is mijn identiteit?
  2. Wat zijn mijn waarden en overtuigingen?
  3. Wat zijn mijn sterke en zwakke kanten?
  4. Wat zijn mijn kwaliteiten en competenties?
  5. Wat zijn mijn interesses?
  6. Wat zijn mijn ambities en gedragingen?
  7. Kan ik bij dit bedrijf voldoende mijzelf zijn?
  8. Kan ik leidinggeven o.b.v. vertrouwen?
  9. Waar sta ik nu zelf?
  10. Hoe zit het met mijn empathisch vermogen?
  11. Hoe zit het momenteel met mijn eigen purpose, betrokkenheid, veerkrachtigheid en vriendelijkheid?
  12. Wat zegt mijn lijf?
  13. Past de functie en de cultuur nog wel bij mij?
  14. Durf ik mezelf kwetsbaar op te stellen en om feedback te vragen?

Zelfregie en zingeving zijn erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat ze samen een burn-out kunnen voorkomen. Wil je de situatie veranderen adviseer ik jou in actie te komen en jezelf te activeren.

Over PB COACHING SOLUTIONS

PB heeft zichzelf ten doel gesteld om het beste uit organisaties, management, teams en medewerkers te halen. We bepalen samen die nieuwe stip op de horizon en werken daar samen naar toe.

MEER OVER PB COACHING SOLUTIONS

Informatie

Diensten

INFO

Adres

Heinenoord
Arie Jongekrijgstraat 12
3274 NB

Gegevens

KvK nummer: 72114428
BTW nummer: NL001638287B72

Contact

+31 (0)6 -14 57 36 14
info@pb-coachingsolutions.nl