Over PB Coaching Solutions

Mijn naam is Patrick Berghout, eigenaar van PB Coaching Solutions. Mijn ervaring ligt o.a. in de zorgsector, maar in het bijzonder in de logistiek. Ik heb mooie uitdagende commerciële rollen gehad gecombineerd met coachende taken. Het geeft mij veel energie als ik mensen spreek die ‘fluitend’ naar hun werk en naar huis gaan. Ik heb zelf ervaren, net als veel mensen in mijn omgeving, dat dit niet vanzelfsprekend is. Hier zet ik mij graag voor in. Dit heeft er toe geleid dat ik in 2018 PB opgericht heb.

PB onderscheidt zich door onze persoonlijke aanpak, door echt te luisteren en de juiste vragen te stellen. Samen pakken we de patronen en blokkades aan die jou in de weg zitten en doorbreken ze. Samen zorgen we voor duurzame verandering.

Onze klanten en samenwerkingspartners omschrijven ons als: belangstellend, enthousiast, moedig, vriendelijk, eerlijk, doortastend en verbindend. Ze gaan verder waar een ander stopt, zijn pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht.  Oh ja, en humor vinden ze ook belangrijk.

Samen zetten we de eerste stappen naar betere resultaten, betere samenwerking, meer betrokkenheid en verbinding. Een lager personeelsverloop, lager ziekteverzuim, meer werkgeluk en een betere work-life balance.

Met hartelijke groet,

PB Coaching Solutions

PB Coaching Solutions maakt organisaties, teams en medewerkers gelukkiger en succesvoller!

Waarom?

De maatschappij verandert bijzonder snel. Dit vraagt veel van iedereen zijn aanpassingsvermogen. De technologie en processen worden continu verbeterd. De menselijke kant wordt nog wel eens  onvoldoende belicht. Mensen floreren onder druk, echter als de druk te groot wordt slaat het naar de verkeerde kant door. Met alle mogelijke negatieve gevolgen van dien. Hier zetten wij ons graag voor in.

Helpen en meedenken
PB vindt het belangrijk om jou te helpen om dit voor jezelf beter onder controle te krijgen. We gaan samen aan de slag met het vinden van de juiste mindset. Zodat je weer meer innerlijke rust gaat ervaren. We helpen medewerkers, teams en organisaties gelukkiger en succesvoller te zijn.

Meer plezier, geluk en verbinding
Onze aanpak draagt bij aan een betere samenwerking, meer vertrouwen, verbinding en betrokkenheid en een lager personeelsverloop. Het plezier neemt toe, de werkstress neemt af, de productiviteit neemt toe. Men ervaart een betere work-life balance en het ziekteverzuim neemt af.

Hoe?

We starten altijd eerst met een vrijblijvende sparringsessie. Ieder mens is uniek en leert anders, zo geldt dit ook voor ieder team. De echte ontwikkeling en inzichten ontstaan door te werken in het hier en nu. En aan te sluiten bij de ontwikkelbehoefte van het individu of van het team.

Onderscheidend vermogen
PB onderscheidt door zijn persoonlijke aanpak en door verfrissend en vernieuwend te denken en te zijn. We zijn betrokken, doorbreken patronen en verduurzamen de leerdoelen. We werken met een bewezen aanpak waar we ons eigen smaakje aan hebben toegevoegd.

Verandering
Als je weet dat je het anders wilt is de kans groot dat je daar op korte termijn aan wilt gaan werken. Zodra jij er klaar voor bent volgt er een intensieve samenwerking met ons. Dan starten we bijv. met het volgende traject. Speciaal voor jou heeft PB het 1:1 coachingstraject ‘In 3 maanden van persoonlijk lijden naar persoonlijk leiden’ ontwikkeld.

Wat?

We bieden een drietal diensten aan die bijdragen aan het ontwikkelingsproces.

Eerste
Persoonlijke- en teamcoaching/ontwikkeling. We bieden hier vier trajecten voor aan:

  • 3 maanden – persoonlijke coaching van persoonlijk lijden naar persoonlijk leiden;
  • ½-jaarprogramma – persoonlijk- en team coachtraject/ontwikkeltraject;
  • 1-jaarprogramma – persoonlijk- en team coachtraject en aanvullende diensten;
  • 2-jaarprogramma persoonlijk- en teamcoachtraject, teambuilding Nederland, Belgische Ardennen. Rome of Zuid Spanje en aanvullende diensten.

Tweede
De tweede zijn learning & development workshops en trainingen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Ontwikkelen talenten en kwaliteiten;
  • Persoonlijk leiderschap, werkgeluk en werkplezier;
  • Verbeteren van de onderlinge samenwerking;
  • Positief feedbacken.

Derde
De derde pijler is de RealDrives drijfverentest. Er wordt zowel een persoonlijke- als een teamanalyse gemaakt. De resultaten worden besproken met als doel om de onderlinge samenwerking te verbeteren.

maakt organisaties, teams en medewerkers gelukkiger en succesvoller!

Aangesloten bij Nobco en Noloc

Contact

Instagram